Programma

<< Terug naar HOME

Peelondernemers in de nieuwe wereld

Maar wat is dan die ‘nieuwe wereld’?

Worden opgelegd door wetgeving, het willen benutten van nieuwe technologie, proactief inspelen op veranderingen in consumentengedrag, of het noodgedwongen moeten aanpassen naar het sociaal-maatschappelijk domein. Vroeg of laat en in meer of mindere mate heeft élke ondernemer te maken met deze invloeden. En graag of niet, maar negeren is simpelweg geen optie.

In de spotlights

Tijdens Boiling Business nemen inspirerende Peelondernemers je mee in de keuzes die zij hebben gemaakt en welke impact dat op hun onderneming heeft gehad.

En we hebben het dan niet over de standaard perikelen die van tijd tot tijd de kop opsteken. Deze gastsprekers hebben de spotlights gepakt omdat zij ingrijpende veranderingen hebben doorgevoerd.

De avond

NXT Gemert | 12 oktober 2023

We verwachten je om 19.30 uur waarna al snel het officiële gedeelte start (stipt 20:00).

Victor Mids (mis)leidt je door de avond met zijn verbazingwekkende ‘MindF*ck’ acts, afgewisseld door inspirerende presentaties van onze peelondernemers.

Aan tafel zoeken Arno Kantelberg en Inge van Dijk verdieping. Hoe hoog was de noodzaak en ging het om overleven of kansen pakken? Welke investeringen zijn gedaan en wat heeft het opgeleverd? Hoe verhoudt deze trend zich in de wereldeconomie? Wat gaat de toekomst brengen?

Rond 22:00 uur start de Netwerk Afterparty met gegarandeerd genoeg gespreksstof!

Gastsprekers

Opgelegd worden door wetgeving, het willen benutten van nieuwe technologie, proactief inspelen op veranderingen in consumentengedrag, of het noodgedwongen moeten aanpassen naar het sociaal-maatschappelijk domein. 

Peelondernemers in de nieuwe wereld

Opgelegd worden door wetgeving

Erwin van Limpt

Circulware | Haval

Van frietvorkjes (Haval 1984) en met meer dan 40 jaar aan ervaring als kunststof spuitgieter naar innovator met alternatieve oplossingen voor wegwerpbakjes, bekers en schalen dat stijlvol én duurzaam is.
The taste of zero waste en één keer produceren en maximaal profiteren. Zó halen we alles uit onze grondstoffen en maken we de cirkel rond. Vanaf 2024 is het verboden om wegwerpbekers of bakjes met plastic te serveren op locaties waar je ter plekken kunt eten. Wat doe je dan als kunststof spuitgieter?

Aanpassen naar sociaal-maatschappelijk domein

Sandra Jeuken

Manege De Stap

Van paardenbedrijf naar een sociale onderneming waar mensen uit kwetsbare doelgroepen zich kunnen blijven ontwikkelen en waarbij het paard een belangrijke rol speelt.

Door de aandoening van Sandra is er bedrijfsmatig een nieuwe wereld ontstaan. Wat kan De Stap met paarden betekenen voor mensen die een afstand hebben op de arbeidsmarkt? Met een ‘doe’-instelling worden zij uit hun ongewenste passieve sleur gehaald.

Proactief inspelen op veranderingen in consumenten gedrag

Bjorn Berkers

Create! | Recreate!

Full-service productiebedrijf dat wereldwijd op creatieve wijze spectaculaire decoratie en adembenemende bouwwerken creëert.

Hoe ziet de wereld er in de toekomst uit? Kunnen we voldoen aan de wens tussen minder verbruik en meer herbruik? Hoe kunnen wij circulariteit toepassen? Kunnen we in onze energie behoefte zelfvoorzienend worden met duurzame opwekking?

Willen benutten van nieuwe technologie

Joan van Kessel

Van Kessel

Brandstoffen bedrijf met energie naar de toekomst. Van lampolie en kolen (1921) tot een van de grootste bedrijven in de diesel-, smeermiddelen- en tankstationsector in Nederland (2023).

Met de 4de generatie in het bedrijf blijft de blik strak op de toekomst gericht. Met investeringen in duurzame brandstoffen zoals biobrandstoffen, elektra, hydrozine, methanol, waterstof en in Greenpoint clean energy tankstations worden klanten ook in de toekomst voorzien in hun energiebehoefte.